torstai 15. toukokuuta 2014

Synttäreiden juhlintaa

Olen tehnyt monen moista herkkua fimomassasta, mutta nyt oli aika tehdä ihan oikeita herkkuja. Juhlimme poikien synttäreitä ja pöytä notkui ihanista herkuista. Joka vuosi kyselen pojilta teemaa ja lähinnä tämä teema vaikuttaa kakkuun. Tänä vuonna pojat halusivat Transformers kakun ja äidinhän täytyy poikien toive toteuttaa (tai ainakin yrittää parhaimmalla mahdollisella tavalla). Tämä kakku saikin värityksensä Bumblebee-autosta koska se on nuorimmaisen poikani suosikkeja. Leivoin suussasulavan suklaakakun ja sen koristelin sokerimassalla. Ja tässä lopputulos..

Transformers

Kakun vaihtoehtona oli muffinit, jotka olin naamioinnut popcorn-kupeiksi. Tavallinen korkea muffini, joka on kuorrutettu sokerimassalla. Päälle vielä popcornit eli vähän kermavaahtoa ja pikkuisia vaahtokarkkeja. Aika söpöjä, mutta vaati vähän enemmän näpertelyä.

Popcorn

Ja suolaistakin pöydässä täytyy olla, ettei vatsa täyty vain makeasta. Nämä veikeät pingviinit näin kaverini jakamassa linkissä ja niitä täytyi kokeilla itsekin tehdä. Tekemiseen tarvitsee vain mustia oliiveja, juustoa ja porkkanaa. Minä käytin valmiita pieniä mozzarella palloja oliivin sisään, mutta fetajuusto olisi ollut täydellisempi makuyhdistelmänä. Fetaa siis seuraavalla kerralla. 

Pingviinit lautalla